Utsøkte detaljer, høy komfort og gjenbruk med omtanke.

Pultene i den gamle skolen er nå ryddet unna og Skolo har fått tre helt spesielle leiligheter, som presenteres i detalj under: 

  • Klasserommene (med dobbeltrom)
  • Kvisten Loftstudio
  • Lærerværelset

Leilighetene ligger i andre og tredje etasje. I første etasje har gymsalen blitt kafé og butikk. Felles for alle enhetene er stor omtanke for detaljer og kvalitetsbevisste valg knyttet til interiør og produkter. Du kan lese mer om arkitektenes arbeid og renoveringen her. Sengetøy, håndklær og såper til våre gjester er valgt med omhu og bærekraft i tankene, eksempelvis Fitjar Islands sin lille såpefabrikk på Stord og Høie sengetøy. Følg oss gjerne på Instagram (@skolo.no) - der finner du også bilder fra rommene.

Uterommet: skolegården

Sommeren 2021 sto også et nytt, arkitekttegnet utebygg klart hos oss, med tak og langbord: Paviljongen. Skolegården skal utvikles år for år, i sakte tempo, det plantes og blir vakrere og vakrere. Som overnattingsgjest hos oss er du hjertelig velkommen til å disponere hele denne plassen og utenom åpningstidene har du skolegården for deg selv. Bålpanne er også tilgjengelig. Rett bak nybygget ligger også en liten ballbinge.

Klasserommene

Vi har forvandlet de to klasserommene i andre etasje til en stor leilighet, ideell for venner eller storfamilien på tur. Taket er delvis åpnet helt opp til mønet, så her kan du bo i et ekstra luftig, lyst og særpreget rom. Gamle bjelker er bevart, sammen med gulv og flere detaljer. Utsikten er fantastisk: direkte mot fjellkjeden De syv søstre på finværsdager. Kjøkkenet har alt man trenger, inkludert et langbord på fem meter. Direkte tilknyttet finner du blant annet tre dobbeltrom med høy standard, plassért på baksiden av bygget der det gamle skolekjøkkenet lå. Eget loungeområde med bøker og myke sofaer inviterer også til hvile og gode samtaler. Man kan også leie storhemsen - der et det ekstra sengeplasser og hjørne med myke sitteplasser. Den var ferdig renovert i 2021.

I leiligheten Klasserommene setter du føttene på akkurat det samme gulvet som elevene brukte i årevis. Foto: Arvid Kristensen.

Oversikt over antallet sengeplasser i Klasserommene: 
1 Dobbeltrom («Rosarommet») med eget bad, dobbeltseng: 2 sengeplasser
1 Dobbeltrom («Grønnrommet») med eget bad, dobbeltseng: 2 sengeplasser
1 Dobbeltrom («Blårommet») med eget bad, dobbeltseng + dobbeltseng hems: 4 sengeplasser
1 Rom med køyeseng, må dele bad med øvrige: 2 sengeplasser
Storhemsen (tillegg i pris): 6 sengeplasser i alkover under skråtak.
Merk: Man må kunne bøye seg for å gå inn til sengene på storhemsen. Fire av sengene der har egen alkove, to senger er plassert med avstand i samme alkove. Overnattende på storhemsen må benytte badene i dobbeltrommene én etasje ned. Hemsen i Dobbeltrom 3 nås ved å klatre i ribbevegg.

Klasserommenes romslige kjøkken og oppholdsareal.
Storhemsen i Klasserommene, med sofaer og gode senger.

«Tusen takk for en uforglemmelig uke hos dere. Vi følte oss hjemme fra første stund i det smakfullt restaurerte skolebygget. Herlig å oppleve et sted hvor ingenting er overlatt til tilfeldighetene»

Kvisten Loftstudio

Leiligheten ligger i tredje etasje, med eget kjøkken/stue, to soverom, bad og hems. Utsikten er nordøst mot Dønnamannen.

Oversikt over antallet sengeplasser i Kvisten Loftstudio: 
1 soverom, dobbeltseng: 2 sengeplasser
1 soverom, enkeltsenger: 2 sengeplasser
Hems, madrasser: 2 sengeplasser

En titt inn på det ene soverommet på Kvisten. Dyner og sengetøy fra Høie.

Lærerværelset

Det gamle lærerværelset ligger i andre etasje. Lærerværelset har lekkert bad med dusj, kjøkken/stue med stekeovn og oppvaskmaskin. Fra rommet er det utsikt både mot Dønnamannen og De syv søstre. Leiligheten anbefales for én familie eller fire voksne (fordi den har mindre spisebord og fellesareal enn Kvisten Loftstudio).

Oversikt over antallet sengeplasser i Lærerværelset: 
1 soverom, enkeltsenger: 2 sengeplasser
1 soverom, dobbeltseng og køyeseng: 4 sengeplasser

Lærerværelset. Gammel sjarm, ny komfort.
Detalj fra dusjen i Lærerværelset, med terrazzo.

Fra gymsal til kafébutikk

På bakkeplan ligger gymsalen, som har fått store, nye lysåpninger med eikevinduer. I den lille sløydsalen har det blitt kjøkken og her lages god lunsj og det serveres kaffe latte og gode måltider. Det er direkte utgang til uteområdet.

Den gamle gymsalen har blitt kaffebar og designbutikk. Foto: Anniken Zahl Furunes.

Verkstedet

Vi har skapt et hus som særlig rommer kreativitet og skaperglede. Skolen har et nybygget 70 kvadratmeter stort verksted. Her kan du leie deg inn hvis du ønsker å kombinere et opphold med kreativt arbeid.

Verkstedet, med fire meter under taket og store glassflater.

Skolo nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å få siste oppdatering om hva som skjer!