Utsøkte detaljer, høy komfort og gjenbruk med sjarm.

Pultene i den gamle skolen er nå ryddet unna og SKOLO har fått flere overnattingsmuligheter i leiligheter og dobbeltrom. Felles for alle enhetene er stor omtanke for detaljer og kvalitetsbevisste valg knyttet til design.

Bygget har nå ca. 20 overnattingsplasser i sin andre og tredje etasje: To leiligheter og tre dobbeltrom med egne bad tilknyttet et luftig og stort oppholdsrom med eget kjøkken. Vi har også et loft til ekstra overnatting for grupper som reiser sammen. I første etasje har gymsalen blitt kafé og butikk. Verkstedet er nybygget og er en livsnerve i den helårlige driften.

Følg oss på Instagram og se flere bilder og glimt fra den daglige driften: @skolo.no.

Tre etasjer og et nybygget verksted.

Agraff arkitekter og Anniken Zahl Furunes har vært helt sentrale ressurser på eksteriør, romløsninger og interiør. Les mer om de involverte og den spennende renoveringsprosessen her.

Fra gymsal til kafébutikk

På bakkeplan ligger gymsalen, som har fått store, nye lysåpninger med eikevinduer. I den lille sløydsalen har det blitt kjøkken og her lages god lunsj og det serveres kaffe latte og gode måltider. Det er direkte utgang til uteområdet.

Den gamle gymsalen har blitt kaffebar og designbutikk. Foto: Anniken Zahl Furunes.
Dobbeltrom med egne bad - Klasserommene

Vi har forvandlet de to klasserommene i andre etasje til et fantastisk oppholdsrom med delvis åpning til mønet og mye sjarm i form av gamle takbjelker og varme materialer. Utsikten er fantastisk: direkte mot De syv søstre på finværsdager. I denne etasjen finner du tre dobbeltrom med egne bad med dusj. Rommene har direkte utgang til oppholdsrommet, med bibliotek og kjøkken. Dobbeltrommene ligger rolig til på baksidene av bygget der det gamle skolekjøkkenet lå. Vi leier i hovedsak ut dette arealet til to familier / grupper på 8-10 personer.

Klasserommene. Her er oppholdsrommet med kjøkken tilknyttet dobbeltrommene.
Kvisten (loftstudio)

Vår romsligste leilighet ligger i tredje etasje, med eget kjøkken/stue, to soverom, bad og hems. Utsikten er nordøst mot Dønnamannen.

En titt inn på det ene soverommet på Kvisten. Dyner og sengetøy fra Høie.
Lærerværelset

Det gamle lærerværelset ligger i andre etasje og er heller ikke til å kjenne igjen. Her finner du nå en leilighet med ett soverom, bad med dusj, kjøkken/stue med stekeovn og oppvaskmaskin. Fra rommet er det utsikt både mot Dønnamannen og De syv søstre.

Detalj fra dusjen i Lærerværelset. Terrazzo på veggene gir et eksklusivt preg - med nostalgisk tone.
Verkstedet

Vi har skapt et hus som særlig rommer kreativitet og skaperglede. Skolen har et nybygget 70 kvadratmeter stort verksted. Her kan du leie deg inn hvis du ønsker å kombinere et opphold med kreativt arbeid.

Verkstedet ble forhåndsåpnet desember 2019, med pop up julebutikk. Med fire meter under taket og store glassflater.
Loftet

Fra oppholdsrommet i andre etasje er det fantastisk takhøyde og delvis åpent opp til loftet og takbjelkene i tredje etasje. Eventuell overnatting her annonseres senere. Loftet kan ikke bookes direkte og vurderes som tilbud til større grupper på minimum 10 personer der det også bookes rom i andre etasje.

Skolo nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å få siste oppdatering om hva som skjer!