Sov godt på skolen

Pultene er nå ryddet unna og SKOLO får innen sommeren flere flotte overnattingsmuligheter. Her kan du lese mer om bygget.

Den gamle skolen på Seløy får nå ca. 20 overnattingsplasser i sin andre og tredje etasje. I første etasje åpner det kafébutikk i den gamle gymsalen i sommer. Vi lager en stor leilighet i tredje etasje, med eget kjøkken og bad, to soverom og hems, og andre etasje blir en perle: Tre selvstendige dobbeltrom med egne bad, som har direkte tilgang til det store, lyse oppholdsrommet og biblioteket. Overnatter du i disse rommene, kan du også disponere kjøkkenet i andre etasje. I andre etasje ligger også leiligheten i det gamle lærerværelset. Verkstedet er allerede ferdig og blir en livsnerve i den helårlige driften.

Bilder kommer fortløpende. Følg prosessen på Instagram: @skolo.no.

Tre etasjer og et nybygget verksted.

Agraff arkitekter og Anniken Zahl Furunes har vært helt sentrale ressurser på eksteriør, romløsninger og interiør. Les mer om de involverte og den spennende renoveringsprosessen her.

Fra gymsal til kafébutikk

På bakkeplan ligger gymsalen, som har fått store, nye lysåpninger med eikevinduer. I den lille sløydsalen har det blitt kjøkken og her lages god lunsj og det serveres kaffe latte og gode måltider. Det er direkte utgang til uteområdet.

Den gamle gymsalen har blitt kaffebar og designbutikk. Foto: Anniken Zahl Furunes.
Dobbeltrom med egne bad

Vi transformerer de to klasserommene i andre etasje til et fantastisk oppholdsrom med delvis åpning til mønet og mye sjarm i form av gamle takbjelker og varme materialer. Utsikten er fantastisk: direkte mot De syv søstre på finværsdager. I denne etasjen finner du også tre selvstendige dobbeltrom med egne bad med dusj. Rommene har direkte utgang til oppholdsrommet, med bibliotek og kjøkken. Dette disponeres av overnattingsgjestene og er reservert til dem.  Dobbeltrommene ligger rolig til på baksidene av bygget der det gamle skolekjøkkenet lå. Rommene kan også bookes sammen, med rabatt. Du finner detaljert informasjon om rommene på bookingsiden. Frokost er inkludert.

Detalj fra dusjen i en av leilighetene. Terrazzo på veggene gir et eksklusivt preg - med nostalgisk tone.
Loftstudioet (leilighet 1)

Vår romsligste leilighet ligger i tredje etasje, med eget kjøkken/stue, to soverom, bad og hems. Utsikten er nordøst mot Dønnamannen.

Lærerværelset (leilighet 2)

Det gamle lærerværelset ligger i andre etasje og er heller ikke til å kjenne igjen. Her finner du nå en leilighet med ett soverom, bad med dusj, kjøkken/stue med stekeovn og oppvaskmaskin. Fra rommet er det utsikt både mot Dønnamannen og De syv søstre.

Verkstedet

Vi har skapt et hus som særlig rommer kreativitet og skaperglede. Skolen har et nybygget 70 kvadratmeter stort verksted. Her kan du leie deg inn hvis du ønsker å kombinere et opphold med kreativt arbeid.

Verkstedet ble forhåndsåpnet desember 2019, med pop up julebutikk. Med fire meter under taket og store glassflater.
Loftet

Fra oppholdsrommet i andre etasje er det fantastisk takhøyde og delvis åpent opp til loftet og takbjelkene i tredje etasje. Eventuell overnatting her annonseres senere. Loftet kan ikke bookes direkte og vurderes som tilbud til større grupper på minimum 10 personer der det også bookes rom i andre etasje.

Skolo nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å få siste oppdatering om hva som skjer!