Kjenn hva en øy kan gjøre med deg

Vi ser alltid, året rundt, etter folk med lidenskap og forandringsbehov. Ta kontakt hvis du kjenner dragningen! Dette prosjektet blir til mens vi går og preges av menneskene vi har møtt og skal være så heldige å få møte.

Dette vet vi: Vi har en drøm om å skape en unik møte- og væreplass på denne øya, med det nyrenoverte skolebygget som base. Vi ønsker å etablere en frodig kjøkkenhage, vakre grøntområder, dyrke håndverkskunnskap og kreativt talent, servere absolutt nydelig kaffe og mat. Huske at verden blir vakrere av kunst og selv våge å gi mer av oss selv. Skape bærekraftige produkter og vakre ting, i et fredelig økosystem som rett og slett gir plass til å leve, plass til livet. Det er derfor flere måter du kan bidra med, både kreativt og praktisk. Avhengig av hva du ønsker eller tenker, samt sesong og behov, lengde på opphold: Ta kontakt med oss på post@skolo.no.

Bygget kan både benyttes til workation og coworking og alle slags amerikanske beskrivelser på midlertidig opphold for å skape og jobbe.

 «No man is an island» [John Donne, Meditation XVII, 1624]

Hva kan vi tilby? Hos oss er det mulig å bo gratis ved å «betale for seg» gjennom tjenester, som frivillig. Vi vurderer alle henvendelser seriøst og opp mot behovet på plassen og de praktiske mulighetene vi har og finner. Vi har også god oversikt over lokale bomuligheter ved langtidsopphold. Da kan Skolo fungere på flere måter for deg: Som salgs- eller formidlingskanal for dine egne prosjekter, gjerne håndverk, mat eller innen kreativ næring, hvis vi er en god match for hverandre. Herøy kommune er et godt sted å bo, skolebussen henter barna hver dag og kommunen har et motto som er veldig fint: Et hav av muligheter.

Hvem? Frivillig arbeid forutsetter at du kan levere noen tjenester som vi trenger, enten rent fysisk på eller rundt bygget, eller gjennom design, produksjon, musikk, administrasjon, kunst m.m. - noe som kan spare oss for utgifter og/eller skape inntekter for oss. Kanskje er du student som vil ha praksisplass eller en helt annerledes ferie? Par, venner, kjærester, pensjonist, familie med barn? Motivasjon og erfaring er alltid viktigere enn CV'en. Og husk: Vinteren er et godt tidspunkt å være her på, utenfor turistsesongen vil det alltid være lettere å få plass. Produktdesign med kunnskap om bærekraft er for øvrig noe vi ønsker å satse på, også gjennom våre andre firmaer, så dette nevnes spesifikt.

Sommeren 2020 - lønnede og ulønnende stillinger

Sommeren 2020 er vår åpningssesong og energien vil være helt spesiell på Skolo denne sommeren. Vi gleder oss veldig. Ukene blir nok passe kaotiske og på alle måter retningsgivende for de neste sesongene. Vi har mye å lære og skal bygge et fantastisk team! 

  • Kaféansvarlig. Lønnet stilling. Varighet: Juni til august eller etter nærmere avtale. 100 %. Les mer under bildet.
  • Vertskap. Frivillig arbeid, mot gratis overnatting. 14 dager (kan justeres). Les mer under bildet.
August 2019. Vår Lotta bidrar litt, gjestene Guro og Ella malte og beiset og bodde i annekset vårt på yttersida av Seløya.

Kaféansvarlig

Den gamle gymsalen på skolen er bygget om til kafébutikk med nytt kjøkken og utgang direkte til den lune, fine sørsiden på skolen. Her skal vi både selge produkter fra egen merkevare og utvalgte produsenter og servere nydelig kaffe og mat. Vi ser etter en arbeidende sjef, som kan organisere og få opp driften og lage nydelig mat! Vi skal være gode på kaffe og bakst, med lunsjretter og utvalgte varmretter. Matkonseptet vil i stor grad formes og preges av kompetansen og ambisjonene til den eller de som ansettes i denne rollen. Du vil ikke være alene i kaféen og vi ønsker et oppstartsmøte med deg tidlig på våren for å definere behov og øvrig rekruttering.

Vertskap

Senger skal res, rom skal ryddes og vi søker vertskap som kan skape en magisk opplevelse av gjestfrihet for de som besøker oss. Du jobber fire timer dagen mot å bo gratis på skolen og bruke verkstedet etter nærmere avtale. Som barista eller person med grønne fingre, ligger du ekstra godt an som søker. Arbeidsoppgavene kan altså bli varierte, både som romverter, men også ved alle andre slags behov på plassen. Du får imidlertid god tid til å gjøre ingenting også, eller til å gå i fjellet og nyte naturen. Du deler leilighet/bosted med 1-2 andre personer - om du ikke kjenner dem når du kommer, har du kanskje fått venner for livet når du drar. Ved stor pågang kan det hende du få bosted utenfor skolebygget.

Skolo nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å få siste oppdatering om hva som skjer!