Slik finner du oss: Reisetips og ferjeruter

Vi holder til på Seløy i Herøy kommune i Nordland. Øya ligger like utenfor Sandnessjøen og fjellkjeden De syv søstre (på bildet sett fra Seløy en vakker novemberdag. Foto: Line Møller, VG). Herøy og nabokommunen Dønna er forbundet med broer. Byene Mosjøen og Mo i Rana ligger også i nærheten. Rundt oss finner du øyparadis som Vegaøyene, Lovund og Træna. Seløy kan være et mål i seg selv, men er også et godt hvilested for reisende på vei til eller fra Lofoten, for eksempel. Øya ligger ganske nøyaktig midt i Norge.

Sjøveien

Først av alt: Skaff deg appen Reis Nordland (tidligere 177 Nordland) for å sjekke ferjeruter og kollektivtrafikk lokalt. For å komme til Seløy må du ta ferje på slutten av turen, enten fra Sandnessjøen til Dønna (Bjørn), eller fra Søvik til Herøy. Du har altså to forskjellige alternativ. Du kan også ta hurtigbåt til Herøy, vær da oppmerksom på at stoppested på Herøy heter Flostad. Et lite tips hvis du velger ferje fra Sandnessjøen til Dønna: Noen av turene til Dønna går via Løkta og tar da over én time, mens ordinær reisetid er 20 minutter. Sjekk reisetid i appen for å vite hvilke avganger du skal velge.

På sommeren settes det opp egne ruter som gjør det mulig å oppleve flere øyer med hurtigbåten. Husk: Siste ferje går mellom gjerne like etter kl. 22 på kvelden. Kommer du for eksempel kystveien fra Brønnøysund er det viktig å sjekke avganger helt frem. Hvis du ser etter kaiplass for lengre opphold, må du kontakte lokale aktører selv. Vi ligger like ved Coopen på øya, som også har gjestebrygge for de som ønsker å kombinere handling og en rusletur til Skolo (obs: maks 50 minutters oppholdstid for båter ved denne kaien).

Travel Pass Nordland

Travel Pass Nordland er en reisebillett som gir deg fri tilgang til alle busser, hurtigbåter og fra i år også ferjer i Nordland i en hel uke for fast pris. En smart løsning hvis du har tenkt å farte litt rundt. Mer informasjon her.

Sykkel

Øyhopping med sykkel kan være en fantastisk opplevelse og det kan også være en praktisk måte å komme seg fram på: For eksempel fra Sandnessjøen, over med ferja og frem til Seløy. Du kan leie sykkel i Sandnessjøen, som har turistinformasjon i sentrum. Du kan også leie sykkel på Sandnessjøen lufthavn gjennom Widerøe. Veiene er smale noen steder og været kan være av alle typer også på sommeren, så planlegg turen godt. Nytt i 2022 er at våre overnattingsgjester kan leie sykkel på Skolo til dagsturer. Vi har seks sykler disponible, type bysykler med tre gir, hjelm inkludert og ett tilgjengelig barnesete.

Tog

Nærmeste togstasjon er Mosjøen. Kommer du sørfra, tar togturen fra for eksempel Trondheim lufthavn til Mosjøen i underkant av fem timer. Fra Mosjøen kan du ta buss til Sandnessjøen.

Fly

Nærmeste flyplass er Sandnessjøen Lufthavn, Stokka. Du kjøper billetter hos Widerøe. Billetter kjøpt i siste liten kan være dyre og vi anbefaler å planlegge reisen i god tid hvis du foretrekker fly. I salgsperiodene til Widerøe kan du få billetter fra Oslo til Sandnessjøen for ca. 1000 kr. én vei. Direkterutene er ofte billigst. Det tar 1,45 timer å reise fra Gardermoen til Sandnessjøen med direktefly. Tips 1: Alle barn som reiser i følge med en voksen, kan bestille Ungdomsbilletter - som ofte er billigere enn barnebilletter. Tips 2: Fly til Trondheim og tog videre kan være økonomisk.

Hurtigruten

Hurtigruten stopper i Sandnessjøen både nordover og sørover. Å sette bil eller sykkel på hurtigruten og ta en etappe til sjøs, kan være en stor opplevelse.

Privat henting

Vi samarbeider tett med Seløy kystferie som har RIB-båter og også kan arrangere henting, både i Mosjøen, Sandnessjøen eller andre havner i nærheten.

Ryper foran Dønnamannen. Foto: Line Møller / VG.

Skolos nyhetsbrev

Registrer deg for sjeldne mail med kjekk informasjon.